News

C P

Rabbithop 'The Opening' 19.05.22

Rabbithop 'The Opening' 19.05.22

THE OPENING You are all invited to our official opening on the 19th of May @ 17:00 Free Beer Tasting & BBQ for all Music by Chris Blenda 20% OFF on all purchases during the day! You are all welcome to join us! Bring your friends as well Take a note of the date and see you all at Rabbit Hop

Read more →


C P

Rabbit Hop at Mediterranean Bar Show 2022

Rabbit Hop at Mediterranean Bar Show 2022

Το Rabbit Hop θα είναι παρών Σάββατο, 30 Απριλίου: 11:00-18:00 Κυριακή, 1η Μάϊου: 12:00-19:00 Κρατική έκθεση | Λευκωσία Περισσότερες πληροφορίες www.mediterraneanbarshow.com

Read more →


C P

Mπύρα χωρίς αλκοόλ: Ένας Έλληνας ερευνητής της δίνει τη γεύση της κανονικής μπύρας

Mπύρα χωρίς αλκοόλ: Ένας Έλληνας ερευνητής της δίνει τη γεύση της κανονικής μπύρας

Οι πωλήσεις μπύρας χωρίς αλκοόλ έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη, πολλοί όμως την αποφεύγουν επειδή η γεύση της υστερεί σε σχέση με την κανονική. Οι πωλήσεις μπύρας χωρίς αλκοόλ έχουν αυξηθεί στην Ευρώπη, πολλοί όμως την αποφεύγουν επειδή η γεύση της υστερεί σε σχέση με την κανονική. Ο λόγος είναι ότι από την μπύρα χωρίς αλκοόλ απουσιάζουν τα αρώματα του λυκίσκου, αναφέρει ο Σωτήριος Καμπράνης, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης που υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα. Η μπύρα χωρίς αλκοόλ παράγεται από κανονική μπύρα με αφαίρεση της αιθυλικής αλκοόλης  με θέρμανση. Ένας άλλος τρόπος για μείωση της περιεκτικότητας σε αλκοόλ είναι η πρόωρη διακοπή της ζύμωσης. Και...

Read more →


C P

Γάλλοι ζυθοποιοί έφτιαξαν μπλε μπύρα

Γάλλοι ζυθοποιοί έφτιαξαν μπλε μπύρα

Γάλλοι ζυθοποιοί κατάφεραν να φτιάξουν μπλε μπύρα με σπιρουλίνα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας μιας εταιρείας που ήθελε να προωθήσει την σπιρουλίνα ως διατροφικό συμπλήρωμα και ενός γειτονικού ζυθοποιείου, το οποίο έψαχνε τρόπους να κάνει τα προϊόντα της πιο ξεχωριστά. Η μπύρα οφείλει το μπλε της χρώμα στην σπιρουλίνα δηλαδή το μπλέ φύκι, το οποίο καλλιεργείται από την Etika Spirulina στη Βόρειο Γαλλία. Η φυκοκυανίνη, το στοιχείο που δίνει στην σπιρουλίνα το μπλε χρώμα, προστίθεται στην μπύρα κατά την διάρκεια της ζύμωσης. Ο Χαβιέ Ντελανουά, ιδιοκτήτης της φάρμας που διαθέτει την σπιρουλίνα, δηλώνει ότι μετά από αρκετές δοκιμές, το ζυθοποιείο...

Read more →