Γάλλοι ζυθοποιοί έφτιαξαν μπλε μπύρα

Γάλλοι ζυθοποιοί έφτιαξαν μπλε μπύρα

Γάλλοι ζυθοποιοί κατάφεραν να φτιάξουν μπλε μπύρα με σπιρουλίνα. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα συνεργασίας μιας εταιρείας που ήθελε να προωθήσει την σπιρουλίνα ως διατροφικό συμπλήρωμα και ενός γειτονικού ζυθοποιείου, το οποίο έψαχνε τρόπους να κάνει τα προϊόντα της πιο ξεχωριστά.

Η μπύρα οφείλει το μπλε της χρώμα στην σπιρουλίνα δηλαδή το μπλέ φύκι, το οποίο καλλιεργείται από την Etika Spirulina στη Βόρειο Γαλλία. Η φυκοκυανίνη, το στοιχείο που δίνει στην σπιρουλίνα το μπλε χρώμα, προστίθεται στην μπύρα κατά την διάρκεια της ζύμωσης.

Ο Χαβιέ Ντελανουά, ιδιοκτήτης της φάρμας που διαθέτει την σπιρουλίνα, δηλώνει ότι μετά από αρκετές δοκιμές, το ζυθοποιείο κατέληξε σε έναν συνδυασμό που ικανοποίησε τους πελάτες του.

3

Όπως αναφέρει η Μαρτίν Βανμανσάρ, υπάλληλος του ζυθοποιείου Hoppy Urban Brew (HUB) που βρίσκεται στο Ρουμπέ, κοντά στη Λιλ και που έφτιαξε την μπύρα, “η μπλε μπύρα είναι ελαφριά με φρουτώδεις νότες”.

«Η μπλε μπύρα είναι ασυνήθιστη» λέει ο Αλέξις Καρντό, υπάλληλος του ζυθοποιείου. «Χρειάστηκε προσπάθεια για να πείσουμε τον κόσμο να την δοκιμάσει.»

1

«Το ενδιαφέρον και η περιέργεια του κόσμου είναι τεράστια» δηλώνει ο υπάλληλος Σεμπαστιέν Βερμπέκ.

Πηγή


Older Post Newer Post