8 συμβουλές για να απολαμβάνετε την μπύρα σας περισσότερο

8 συμβουλές για να απολαμβάνετε την μπύρα σας περισσότερο

Η μπύρα είναι ένα από τα αλκοολούχα ποτά που η κατανάλωσή του ανεβαίνει κατακόρυφα το καλοκαίρι και είναι ιδιαίτερα απολαυστική και δροσερή τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού. Πριν, όμως, αρχίσετε να γεμίζετε το ποτήρι σας, διαβάστε μερικές σημαντικές συμβουλές για να την απολαύσετε στο έπακρο.

Πειραματιστείτε, αλλά επιλέξτε προσεκτικά
Είναι πολύ ωραίο να δοκιμάζουμε συνεχώς νέες μπίρες  και γεύσεις, αλλά πρέπει να ξέρουμε πού να κινηθούμε, για να πετύχουμε το στόχο μας. Αν για παράδειγμα, δεν σας αρέσουν τα καυτερά φαγητά, καλύτερα να μείνετε μακριά από μια chili porter ή γενικότερα πικάντικες μπίρες. Ερευνήστε, ρωτήστε, δοκιμάστε και έπειτα κάντε την παραγγελία σας.

Προτιμήστε τη φρέσκια μπύρα
Αν πίνετε εμφιαλωμένη μπ'υρα ή μπύρα σε κουτάκι, ελέγξτε την ημερομηνία που εμφιαλώθηκε ή συσκευάστηκε ή την ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση. Κάποια ζυθοποιεία χρησιμοποιούν μοναδικούς κώδικες ημερομηνίας, τους οποίους, όμως, μπορείτε να τους «σπάσετε» με λίγη αναζήτηση στο google. Γενικότερα, όμως, να θυμάστε ότι υπάρχουν κάποια είδη μπύρας που είναι καλύτερα παλαιωμένα, αλλά τα περισσότερα είναι πιο απολαυστικά όταν είναι φρέσκα.

Πιείτε την σε καθαρό ποτήρι
Το σωστό, καθαρό και στεγνό ποτήρι αποτελεί το τέλειο «εργαλείο» για να απολαύσετε την μπύρα σας. Για να καταλάβετε ότι είναι καθαρά τα ποτήρια σας, κοιτάξτε αν αφήνει φυσαλίδες προσκολλημένες στο εσωτερικό του ποτηριού καθώς η στάθμη της μπύρας κατεβαίνει. Αν ο αφρός δεν προσκολληθεί σχηματίζοντας τον δακτύλιο, τότε το ποτήρι είναι καθαρό.

Πιείτε την στο κατάλληλο ποτήρι
Αν την καταναλώνετε κατευθείαν από κουτάκι ή μπουκάλι, τότε χάνετε όλα τα αρώματα που έχει να σας προσφέρει. Το ποτήρι σε σχήμα τουλίπας λειτουργεί καλά στα περισσότερα είδη, αν και υπάρχουν κάποια που απαιτούν κάποιο πιο ειδικό ποτήρι για καλύτερη εμπειρία. Κάποια ζυθοποιεία, μάλιστα, πωλούν τα δικά τους ποτήρια για να… «απογειώσουν» την εμπειρία της μπύρας τους.

Προσέξτε τη θερμοκρασία της
Όσο κι αν σας φαίνεται δελεαστικό, μην πιείτε την μπύρα σας παγωμένη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την ικανότητά μας να γευόμαστε και να μυρίζουμε σωστά και δυστυχώς πολλοί επιλέγουν τη δροσιά από τη γεύση. Αν θέλετε, όμως, να απολαμβάνετε την μπύρα σας, θυμηθείτε ότι η θερμοκρασία πρέπει να ενισχύει και όχι να καλύπτει την ποιότητα της κάθε μπύρας και ψάξτε να δείτε σε ποια θερμοκρασία σερβίρετε καλύτερα η εκάστοτε μπύρα. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όσο πιο σκούρα είναι η μπύρα σας, τόσο πιο ζεστή πρέπει να σερβίρεται.


Δοκιμάστε την από την… πηγή
Όποτε αυτό είναι εφικτό, απολαύστε την μπύρα σας φρέσκια από το ζυθοποιείο που την παράγει. Όσο μικρότερη απόσταση έχει να ταξιδέψει μέχρι το ποτήρι σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ευκαιρία σας να απολαύσετε την πιο φρέσκια μπύρα της ζωής σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο περιβάλλον και παρατηρήστε τη
Αποφύγετε μέρη με πολύ θόρυβο και οσμές, που θα αναστατώσουν τις αισθήσεις σας και προτιμήστε ένα χαλαρό περιβάλλον, όπου αισθάνεστε άνετα. Κοιτάξτε την, σηκώστε την ψηλά στο φως και δείτε τα χρώματά της, μυρίστε τα αρώματά της κι έπειτα γευτείτε τη. Νιώστε την οξύτητά της, την πικράδα της, την κρεμώδη υφή της, την επίγευσή της. Και τότε τσουγκρίστε στην υγειά σας.

Συνδυάστε τη σωστά
Κάποιοι τη συνδυάζουν με φαγητό, άλλοι με το κατάλληλο πούρο και μερικοί με… Τέχνη. Συνδυάστε τη σωστά με ό,τι σας ευχαριστεί, απογειώστε την εμπειρία σας, κι αν θέλετε μερικά tips για να την ταιριάξετε με το κατάλληλο φαγητό.


Older Post Newer Post