Λήγει η μπύρα: Τι ισχύει, πώς να την κάνετε να κρατήσει περισσότερο

Λήγει η μπύρα: Τι ισχύει, πώς να την κάνετε να κρατήσει περισσότερο

Καλοκαίρι χωρίς μπύρα γίνεται;

Θέλετε σαν τρελοί μια μπύρα και η μόνη που σας έχει μείνει στο ψυγείο είναι μία που βάλατε πριν καιρό; Τι κάνετε;
Μήπως μπορείτε να την καταναλώσετε; Έχει η μπύρα ημερομηνία λήξης; Η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι ή στο κουτάκι της μπύρας είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία η μπίρα έχει το μέγιστο της γεύσης της. 
Επομένως, είναι απόλυτα ασφαλές να καταναλώσετε μια μπύρα και μετά την ημερομηνία αυτή, απλώς ενδέχεται να μην έχει την ίδια γεύση που ξέρετε και αγαπάτε! Κι αυτό γιατί όλα τα μπουκάλια και τα κουτάκια μπύρας έχουν κάποιο ποσοστό αέρα μέσα τους, που καθώς παλαιώνει, οξειδώνεται, το οποίο μπορεί να αλλάξει τη γεύση και το σώμα της μπύρας.

Η οξείδωση και η ηλιοφάνεια είναι τα δύο πράγματα που μπορεί να κάνουν μια μπύρα να χαλάσει. Οπότε δεν είναι καλή ιδέα να συντηρείτε τις μπύρες στο ντουλάπι σας, ειδικά το καλοκαίρι, που οι θερμοκρασίες μέσα στην ημέρα είναι ιδιαίτερα υψηλές.  Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να την κάνετε να κρατήσει για περισσότερο είναι να τη βάλετε στο ψυγείο, όπου μπορεί να διατηρηθεί ακόμα και μέχρι δύο με τρία χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της. Αντίθετα, αν την αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, κρατάει το πολύ μέχρι έξι μήνες μετά την ημερομηνία λήξης.

πηγή

Older Post Newer Post