Τα σημαντικότερα λάθη που κάνεις όταν πίνεις μπύρα

Τα σημαντικότερα λάθη που κάνεις όταν πίνεις μπύρα

Αυτά κάνεις και καταστρέφεις την απόλαυση, την ώρα που χτίζεις μπυροκοιλιά.

Το αγαπημένο αναψυκτικό κάθε άντρα χειμώνα-καλοκαίρι είναι ασφαλώς η μπύρα. Πόσοι όμως γνωρίζουν πώς θα την πιούν σωστά ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόλαυσή της και ποια είναι τα μοιραία λάθη;

Αρχικά, αξίζει να τονιστεί πως το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά απολαυστική μια μπύρα, πέρα από την ποιότητά της, είναι η θερμοκρασία της. Και ο τρόπος που κρατάς το μπουκάλι ή το ποτήρι σου μπορεί να επιφέρει αλλαγές προς το χειρότερο. Οι πιο πολλοί συνηθίζουν να πιάνουν το μπουκάλι ή το ποτήρι από τη μέση του και όχι από το στόμιό του. Κάτι που, σύμφωνα με τους νόμους τόσο της φυσικής όσο και της κοινής λογικής, να μεταφέρει θερμότητα από το χέρι προς την μπύρα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το ποτήρι - αν έχει χερούλι το κρατάς από αυτό, αν όχι από το επάνω μέρος του.

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα λάθη και όπως τονίζουν οι beer experts, και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τρεις ακόμη σημαντικές κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με έρευνα, δεν θα πρέπει να πίνεις απευθείας από το μπουκάλι ή από το κουτάκι, δεν θα πρέπει να την πίνεις απελπιστικά παγωμένη και ασφαλώς δεν θα πρέπει να κατεβάζεις βαρέλια στην καθισιά σου.

Το φυσικό ανθρακικό της μπύρας είναι ουσιαστικά κλειδωμένο όταν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ξεκλειδώνεται όμως στο στομάχι, γι' αυτό και πολλοί νιώθουν αυτό το απίστευτο φούσκωμα. Χρόνο για να απελευθερωθεί έχει επίσης και όταν σερβίρεται πρώτα στο ποτήρι.

Τέλος, είναι σημαντική η υπεύθυνη κατανάλωση.

πηγή


Older Post Newer Post