Ποιος είναι αυτός που δεν έχει λιγουρευτεί μια δροσερή μπύρα σε μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού…Το ποτό της εποχής. Σύμφωνα με μελέτη που σε επιστημονικό περιοδικό, η μπύρα εκτός από απολαυστική και δροσιστική, λειτουργεί και προστατευτικά για τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Όλες οι ποικιλίες μπύρας όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η σκούρα μπύρα περιέχει σίδηρο, που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου από τα πνευμόνια, στα όργανα και στους μυς.
Έρευνα του Χάρβαρντ, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες έως 40 ετών που κατανάλωναν μπύρα, εξετάσθηκαν και οι πιθανότητες να έχουν αρτηριακή πίεση ήταν λιγότερες, συγκριτικά με εκείνες που κατανάλωναν άλλα αλκοολούχα ποτά. Η κατανάλωση μπύρας, είναι ασφαλέστερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ποτό, καθώς περιορίζει τα κρούσματα στεφανιαίας νόσου. Η μαγιά της μπύρας, περιέχει βιταμίνες B1, B6, φυλλικό οξύ, οι οποίες διατηρούν και βοηθούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σε σωστά επίπεδα.
Ανάλογα με την περιεκτικότητα της μπύρας σε αλκοόλ και υδατάνθρακες, οι θερμίδες διαφέρουν. Όσο περισσότερο αλκοόλ, τόσες περισσότερες θερμίδες. Για παράδειγμα, οι θερμίδες που έχει μια μπύρα με 3,5% αλκοόλ σε ποτήρι χωρητικότητας 250ml, είναι 99. Σε ποτήρι όμοιας χωρητικότητας, αλλά με αλκοόλ 5%, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 103. Η μπύρα 250 ml χωρίς αλκοόλ, δίνει 57 θερμίδες. Οι ειδικοί, εξηγούν ότι η μπύρα ως ποτό δεν παχαίνει. Παχαίνουν τα συνοδευτικά της, δηλαδή τα πατατάκια ή τα άλλα σνακ.
Φυσικά όταν πίνετε μεγάλες ποσότητες και καθημερινά υπάρχει και το πρόβλημα του αλκοολισμού. Μάλιστα, η μπύρα με αφρό είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να την πιείτε από ποτήρι και όχι κατευθείαν από το μπουκάλι ή το κουτάκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και να απελευθερωθεί διοξείδιο του άνθρακα.