8 Οφέλη της Μπύρας που ίσως δεν γνώριζες!

8 Οφέλη της Μπύρας που ίσως δεν γνώριζες!
Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μία μπύρα! Και αυτό, γιατί είτε ξανθιά, είτε μελαχρινή, είτε κόκκινη, η μπύρα είναι δροσερή, ευχάριστη και ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοι μας όμως… Παν μέτρον άριστον! Διαβάζοντας ορισμένες έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, σου παρουσιάζουμε ορισμένα οφέλη της μπύρας, που θα σε κάνουν ίσως να κανονίσεις την επόμενη σου έξοδο για μια δροσιστική μπύρα!

Η μπύρα δεν είναι μόνο αφρός!

Η αλήθεια είναι πως η καθημερινή ήπια κατανάλωση μπύρας, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σου. Εμείς ψάξαμε και σου
παρουσιάζουμε 8 οφέλη της μπύρας που ίσως δεν γνώριζες.

 

Ωφελεί τον εγκέφαλο

Η μπύρα ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου και αυτό, γιατί μπορεί να προφυλάξει τα εγκεφαλικά κύτταρα από βλάβες, ενεργοποιώντας την παραγωγή νέων και προλαμβάνοντας ή επιβραδύνοντας ασθένειες που σχετίζονται με τον εκφυλισμό του εγκεφάλου. Ακόμα, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου του Alzheimer, καθώς περιέχει πυρίτιο, θέτοντας σε επαγρύπνηση τον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις λειτουργίες συγκέντρωσης, μνήμης και συλλογικής ικανότητας

 

Προφυλάσσει από το εγκεφαλικό 

Αμερικάνικες έρευνες, έδειξαν πως όσοι καταναλώνουν μπύρα, μειώνουν κατά 50% τις πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό στο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα, ο σχηματισμός θρόμβων, μπλοκάρει τη ροή του αίματος προς την καρδιά και τον εγκέφαλο, πράγμα το οποίο μπορεί να αποτραπεί με την καθημερινή κατανάλωση μπύρας. Πάντα με μέτρο φυσικά! 

Μειώνει τον κίνδυνο εμφράγματος 

Η μπύρα περιέχει ουσίες που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς, μειώνοντας τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων. Αυτό οφείλεται στις φυτικές ίνες, οι οποίες περιέχονται στη μπύρα και ρίχνουν τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα καλής χοληστερίνης που με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών, οι οποίες οδηγούν στο έμφραγμα. 

Αποτρέπει τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο του στήθους

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει η μπύρα, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Για τους άνδρες, μπλοκάρει τη χημική διαδικασία που οδηγεί στην ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη, στο οποίο βοηθά ένα συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικού. Ενώ, ταυτόχρονα προσφέρει τα ίδια οφέλη και στις γυναίκες, αναφορικά με τον καρκίνο του στήθους. 

Μειώνει το ρίσκο του διαβήτη 

Αμερικανικές έρευνες, έδειξαν ό,τι το αλκοόλ το οποίο περιέχεται στη μπύρα, αυξάνει την ευαισθησία την οποία έχει ο οργανισμός στην ινσουλίνη, δρώντας σαν ασπίδα ενάντια στην εμφάνιση του διαβήτη. Πέραν αυτού, η μπύρα περιέχει φυτικές ίνες, σημαντικές για μία υγιή διατροφή ατόμων που πάσχουν από διαβήτη. 

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς 

Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (περίπου 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών, αποβάλλοντας τις τοξίνες του οργανισμού. Οι διουρητικές ιδιότητές της, αποτρέπουν το φαινόμενο της αφυδάτωσης, το οποίο είναι ένας από τους κύριους λόγους εμφάνισης πέτρας στους νεφρούς. Τα συστατικά του λυκίσκου επιβραδύνουν την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, εμποδίζοντας έτσι τη συσσώρευσή του στους νεφρούς, δημιουργώντας πέτρες. 

Κάνει καλό στα μαλλιά και βοηθά στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Η μπύρα διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β και μαγιά και ως αποτέλεσμα, αποτελεί μία από τις καλύτερες θεραπείες της πιτυρίδας. Ακόμα, κάνει τα μαλλιά πιο λαμπερά, δυνατά και ταυτόχρονα δυνατά! 

Tip: Βρέξε τα μαλλιά σου με ένα μπουκάλι μπύρας. Άστη να δράσει μισή ώρα και ξέβγαλέ τα με κρύο νερό. Επανέλαβε δυο με τρεις φορές την εβδομάδα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

Ενυδατώνει το δέρμα 

Τέλος, η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που διαθέτει η μπύρα, βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του δέρματος. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μάλιστα, έκαναν μπάνιο σε μπύρα για την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση του δέρματός τους. Ακόμα, το ανθρακικό της μπύρας, βοηθάει στην καλύτερη ικανοποίηση της δίψας από ό,τι το να έπινες νερό, ενυδατώνοντας εσωτερικά το δέρμα, καθιστώντας την μπύρα ιδανική για μετά την άθληση.

 

Στην υγειά σας! 

 

πηγή


Older Post Newer Post